2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE(EK MADDE I) YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

24 Temmuz 2017 Pazartesi

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ

2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE(EK MADDE I) YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

Üniversitemiz öğrencileri ile diğer yurtiçi üniversitelere kayıtlı olan öğrenciler Üniversitemiz programlarına Yatay Geçiş Yönetmelik Ek Madde-1 Uygulama Esaslarına göre 15 Ağustos 2017 tarihine kadar yatay geçiş başvurusu yapabileceklerdir. Başvuruda bulunacak adayların kayıtlı oldukları yıldaki merkezi (ÖSYS) yerleştirme puanının, Üniversitemizde yatay geçiş yapmak istediği programların taban puanına eşit veya yüksek olması, ayrıca bu haktan daha önce yararlanmamış olması gerekmektedir.

•  08/01/2015 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında karara bağlanan Ek Madde-I uyarınca yapılacak yatay geçiş işlemlerine ilişkin Güz Yarıyılı Uygulama Esasları için TIKLAYINIZ.

BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ

Başlangıç Tarihi

Bitiş Tarihi

Merkezi Yerleştirme Puanı ile Yatay Geçiş Başvuruları

01 Ağustos 2017

15 Ağustos 2017

Başvuruların İlgili Kurullarda Değerlendirilmesi

16 Ağustos 2017

23 Ağustos 2017

Sonuçların İlan Edilmesi

25 Ağustos 2017

Kesin Kayıtların Yapılması

06 Eylül 2017

08 Eylül 2017

Yedek Kayıtların Yapılması

13 Eylül 2017

BAŞVURU BELGELERİ

1

Başvuru formu (Doldurmak için  tıklayınız )

2

-      ÖSYS Yerleştirme Sonuç Belgesi (Farklı programa başvuracak adaylar için ÖSYM yerleştirme yılına ait puan türleri ve puanları gösteren sonuç belgesi de gerekmektedir.)

-     DGS ile yerleşen öğrenciler için DGS Sonuç Belgesi

3

Kayıtlı olduğu Üniversiteye ait yeni alınmış öğrenci belgesi

4

Not Durum Belgesi(Transkript)

5

Ders içerikleri (Hazırlık sınıfı  hariç) (Onaylı)

6

Disiplin cezası durum belgesi

7

Zorunlu hazırlık sınıfı olan programlara başvuranlardan, hazırlık sınıfı başarı belgesi/muafiyet

belgesi olmayanlar Yabancı Dil Yeterlilik  sınavına gireceklerdir. Başarısız olanlar hazırlık sınıfına

devam edeceklerdir.

8

Gemi Adamı Olur Belgesi (Turgut Kıran Denizcilik Fakültesine Başvuracak Adaylar)

• Turgut Kıran Denizcilik Fakültesine başvuracak öğrencilerin ÖSYM kılavuzundaki Bk. 294 koşulunu sağlamaları gerekmektedir.
  • Sağlık Hizmetleri MYO “İlk ve Acil Yardım” Programına başvuracak öğrencilerin ÖSYM kılavuzundaki Bk. 233 koşulunu sağlamaları gerekmektedir.

BAŞVURU YERİ

Üniversitemiz bölüm ve programlarına yukarıda belirtilen Yönetmeliğin Ek-1 nci Maddesi gereğince; ÖSYS ile bir yükseköğretim programına yerleşmiş, kesin kaydını yaptırmış ve 1 nci Ek Maddede belirtilen şartları taşıyan öğrenciler, hazırlık sınıfı da dahil olmak üzere yukarıdaki takvime göre başvuru Formu ve formda istenilen gerekli belgeler tamamlanmış olarak, ilgili Fakülte Dekanlıklarına, Yüksekokul Müdürlüklerine ve Meslek Yüksekokulu Müdürlüklerine posta veya kargo yoluyla gönderilecek ya da şahsen teslim edilecektir. Posta veya kargo ile yapılan başvurularda gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

-Birimlerin adresleri için tıklayınız.

-Taban Puanları için linke tıklayınız.http://www.osym.gov.tr/TR,6552/sureli-yayinlar.html

SONUÇLARIN İLANI

Yatay geçiş başvurusu kabul edilen adayların listesi http://erdogan.edu.tr/ ve http://oidb.erdogan.edu.tr/ web adresimizden 25 Ağustos 2017tarihinde ilan edilecektir. Belirtilen tarihlerde kesin kayıt yaptırmayan adayların yerine ilan edilen yedek listedeki sıraya göre kayıtlar yapılacaktır.