Kariyer Günü

31 Ekim 2019 Perşembe

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü tarafından 24.10.2019 günü Nazmi Turan Okumuşoğlu Amfisinde 1. Kariyer Günü etkinliği düzenlendi. Etkinlikte; Biyoloji Bölümü lisans öğrencilerinin öz güvenlerinin gelişmesini, mesleklerini her yönüyle tanıyıp doğru hedefler belirleyerek ilgi ve yetkinlikleri doğrultusunda kariyerlerini şekillendirmeleri ve kişisel gelişimlerini artırmalarını amaçlandı. Etkinlik Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar MAKBUL ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali BİLGİN’in konuşmalarıyla açıldı. Prof. Dr. Serdar MAKBUL konuşmasında, kariyer günlerinin öğrencilerin kariyer planlarını yapmasında etkili olduğundan, bu konuda da Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümünün bu etkinliğinin çok önemli olduğundan bahsetti. Programların devamının geleceğinden bahsetti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali BİLGİN yapmış olduğu konuşmada; üniversitenin ve Fen Edebiyat Fakültesi’nin bulunduğu konumun başarısından, kariyer etkinliklerinin öneminden bahsetti. Bu anlamda Biyoloji Bölümü’ne etkinliğin düzenlenmesinden dolayı teşekkür etti. Ayrıca Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tomurcuk Kuluçka Merkezinin ve Teknoloji Transfer Ofisi’nin öğrencilerin girişimcilik faaliyetlerine ve proje yazım süreçlerine verdiği desteklerden bahsetti. Prof. Dr. Serdar MAKBUL ve Prof. Dr. Ali BİLGİN’in konuşmalarının ardından Rize KOSGEB İl Müdürü Celil Kürşad DERECİ ve Dr. Öğr. Üyesi Serkan Volkan SARI’nın sunumlarına geçildi. Rize KOSGEB İl Müdürü Celil Kürşad DERECİ, KOSGEB Destekleri hakkında bilgi verirken; Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Serkan Volkan SARI “Kariyer ve Özgüven” konulu bir sunum yaptı.
Saat 13:00’de başlayan oturumda ise Biyoloji Bölümümüzden mezun şu anda farklı kurumlarda çalışan Dr. Öğr. Üyesi Gökhan KALAYCI (Su Ürünleri Fakültesi), Dr. Öğr. Üyesi Şule GÜZEL (Fen Edebiyat Fakültesi), Dr. Öğr. Üyesi Atilla TOPÇU (Tıp Fakültesi), Öğr. Görevlisi Dr. Seda OKUR (Pazar Meslek Yüksekokulu), Hasan Serhat DENİZ (Sağlık Bakanlığı), Sibel AVCI (Milli Eğitim Bakanlığı), Fatma ALTUNKAYA (Medikal Temsilcisi), Leyla KILCI (Milli Eğitim Bakanlığı), Ebru YAZICI (ÇAYMER), Hacer GENÇ (ÇAYMER), Gürsel KUK (ÇAYKUR) ve Gülşah BİLALOĞLU (Girişimci) kariyer öyküleri hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Söyleşinin ardından Kariyer Günü programı sona erdi.